miercuri, 21 martie 2018

Bilanț ANP 2017

Astăzi a avut loc bilanțul activității ANP și DNP din anul 2017, la o dată foarte târzie față de anii precedenți, fapt determinat, desigur, de agenda încărcată a lu' nea Tudorel care abia, abia a găsit o fereastră pentru a participa la această activitate. Lucrurile nu ne miră dat fiind atitudinea constant dezinteresată a profesorașului față de sistemul penitenciar.
În schimb, abordarea prezentării de către ANP a fost una inspirată, scurtă, clară, concisă, colorată. Felicitări celui care a avut ideea!
Din păcate, DNP nu reușește să-și adapteze abordarea la secolul 21, rămânând fidelă discursului monoton, plictisitor, plin de date și cifre care se pot vedea și în grafice, diagrame. Partea bună a acestui lucru e că am avut parte de un power-nap în confortabilele scaune de la tradiționala gazdă INS, pe timpul discursului noului director al DNP.
În rest, prin sală: oameni vechi, foarte mulți oameni noi, ambasade, avocatul poporului (care se jură că ne e prieten, sic!), ong-uri, foști deținuți, discuții interesante, discuții de complezență, strângeri de mână sincere, saluturi convenționale, sindicate, comentarii, zâmbete, bârfă, ocheade languroase, priviri pline de ură, pupincuriști, matusalemi libidinoși, fete frumoase (de la ANP, desigur!), directorași mahmuri, ziariști...diversitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu